Küsimuste aeg

Elame keerulisel ajal. Globaalne majandus kõigub, noorte jaoks on vähem võimalusi ning toimuvad hoiakute muutused pereväärtustes ja karjäärimaailma soorollides – kõige selle keskel võib olla raske ette kujutada, mida tulevik toob.

Nn milleeniumilapsed on pidanud omal jõul hakkama saama ning võitlema raskuste, väljakutsete ja tagasilöökidega, mida neile eelnev töötav põlvkond kogema ei pidanud.

Meie identiteet pannakse proovile. Kes me oleme, kelleks saame ja mis pärandi me endast maha jätame – need on kõik küsimused, mida meilt küsitakse juba elu palju varasemas staadiumis. Ja see kõik toimub juba enne, kui me pole usuteemat veel puudutanudki. Olen ka oma teekonnal koos Jumalaga tihti nõutu, et kes ma olen ja mis mu roll siin lühikeses elus on. Millisena näen ennast ja millisena näevad teised mind?

“Millisena näen ennast ja millisena näevad teised mind?”

Minu jaoks ei ole kogudus lihtsalt koht, kus mõtiskleda ja saada teada oma isikliku teekonna kohta koos Jumalaga, vaid see on ka kogukond, kus neid suuri küsimusi pühendunult arutada. Me kõik vajame aega ja kohta, kus leida oma eesmärk – mis meid määratleb, mida igatseme ja mida võtame kaasa, kui siit elust lahkume. Alfa annab võimaluse uurida neid sügavaid ja elulisi teemasid koos grupi inimestega, kel kõigil erinev taust.

Aastate jooksul on internetis tekib hulgaliselt juurde netifoorumeid nagu Reddit, kasutajate poolt hallatavaid küsimuste-vastuste lehti nagu Quora ja mikro-blogijate kogukondi Tumblris, mis kõik näitavad vajadust vastuste ja teadmiste järele. Sajad ja tuhanded vestluslõngad nendel lehtedel on seotud küsimusega: “Mis on elumõte?”

“Minu jaoks on kogudus kogukond, kus neid suuri küsimusi pühendunult arutatakse.”

Need vastused võivad praeguse globaalse seisundi kohta palju öelda. Mõned keskenduvad tervisliku ja pühendunud elu elamisele: “Räägi rahulikumalt, peatu ja märka ilu.” Teised pakuvad ilustamata fakte, “et iivet tõsta”. Ja siis on muidugi need, kes lihtsalt tahavad “tantsida nii kaua, kuni jaksavad.”

Õnneks ei pea meil olema iga kord õige vastus igale küsimusele. Mõnede asjade laabumine võtab aega. Alati tekib uusi muresid ja probleeme, kui vahetame ametit, kolime teise kohta või lihtsalt saame suureks ja seisame silmitsi elu paratamatute tagasilöökidega. Aga on mõned küsimused, mis nende muutustega ei kao. Küsimused, mida tahaksime vahel sügavamalt uurida. Keset seda segadust ja elukiirust olid need küsimused minu jaoks liiga olulised, et neid ignoreerida. 

Autor: Lisa Payne

Foto: Alex Douglas

Pin Goog